2015. szeptember 14., hétfő


Jogában áll szeretve lenni

(szerelmes levél jogász nyelven)





         Tájékoztatom a mélyen tisztelt S. Lujzát, hogy közismert személye kiemelt figyelemben részesül általam. Ezt a tényt figyelembe véve, Ön igencsak előnyös helyzetben van. Felsorolom eddigi megfigyeléseim tapasztalatait természetes személyével kapcsolatban: Hajának színe, formája, valamint valószínűsíthetően bőrének állaga is kíváló minőségű, kéretik továbbra is fenntartani ezt az állapotot. A hangja az 1994. évi LXXVI. C törvény XIV. Fejezetének 28. § (2) - (4) bekezdése alapján nem minősül ártalmasnak az állampolgárok számára, így kiemelten javaslom rendeltetésszerű használatát. Arcának külleme megfelel az ISO 9001 szabványnak.


     Tevékenysége, miszerint egy hangkeltő eszközzel üzletszerűleg művészeti/gazdasági tevékenységet folytat, dícséretre méltó. Ámbár ezért sajnos nem jár családi pótlék, mivel az egy személyre jutó jövedelme jóval meghaladja az Önkormányzat által kiírt összeghatárt. Azonban igényelhet természetbeni juttatást természetes személyemtől. Kérem, majd a szerződésünk létrejöttére hivatkozva menjen bejelenteni valamely Járásügyi kirendeltséghez. A bejelentés elmulasztása esetén súlyos szankciókkal számolhat a NAV-tól. (Az Ön érdekében kérem, hogy ne emlegesse illetlen szavakkal anyai ági felmenőiket, mivel az ön hozzátartozója se érintetlen.)


           Figyelembe véve azt, hogy Ön nem lakik közvetlen közelemben, eszközölhet egy esetleges lakhelyváltoztatást. Lehetőség van a közös elbírálásra. Sajnálattal vettem tudomásul azt a rendhagyó tényt, miszerint Őn más nyelven kommunikál. Folyamatban van az anyanyelvének az elsajátítása. Kérem legyen türelemmel, megértését köszönöm.




     Tisztelettel:


     Ifjú László



     Kelt: Miskolc, 2015. szeptember 14.